Aceste descoperiri vor ajuta la crearea unui medicament împotriva suicidului şi tratatea acestor tendinţe la persoanele de diferite vârste, care fac parte din diferite pături sociale.
După cum s-a constatat în urma studiilor, fermentul ACMSD este prezent în cantităţi variabile la persoane, în funcţie de moştenirea genetică a fiecărei persoane. O anumită componentă a acestui ferment este capabilă să contribuie la acumularea a doi acizi care stimulează tendinţele şi comportamentul suicidare.
Cercetătorii preconizează să creeze o metodă prin intermediul căreia anlizele de sânge să arate nivelul de predispoziţie a individului la actul suicidar. Ei continuă activitatea pentru a descoperi un inhibitor pentru fermentul ACMSD, capabil să prevină tendinţa suicidară.
Un rol deosebit de important în crearea comportamentului suicidar îl are sistemul imunitar, care poate reacţiona la stres, generând un proces inflamator.
La majoritatea bolnavilor, la care se remarcă tendinţa suicidară, s-au descoperit procese inflamatorii în sânge şi la nivelul măduvii spinale.
La pacienţii care fac parte din grupul de risc cu tendinţe suicidare s-a depistat o creştere a cantităţii a doi acizi organici: acidul nicotinic, sau după denumirea sistematică acid piridin-3-carboxilic, şi acidul chinolinic. Studiile genetice au demonstrat că persoanele care au tendinţa de a se sinucide conţin în organism o variantă specifică fermentului ACMSD, anume acest ferment şi este vinovat de nivelul anormal de crescut al celor doi acizi enuntaţi mai sus, notează „Svopi”.
Sursa: Rador
Citeşte şi:
Îşi mai fac efectul medicamentele expirate?
Sute de milioane de potentiale medicamente asteapta sa fie descoperite
Specialiştii recomandă pastilele de prevenire a cancerului de sân